Környezetvédelem
Környezetvédelem
News image

„Környezetünkért – gyermekeinkért” - ez a mottó vezérel bennünket a kandallókályhák tervezése, fejlesztése és gyártása során.

A Fireplace termékek fontos jellemzője, hogy nem csak az általános európai környezetvédelmi előírásoknak felelnek meg – DIN EN szerinti vizsgálatok, CE-jelölés –, hanem javarészt ott is üzembe helyezhetőek, ahol szigorított helyi szabályozás van érvényben (például Németországon belül Münchenben, Stuttgartban és Regensburgban az emissziós értékekre vonatkozó általános rendeletnél szigorúbb előírás van érvényben).

Büszkék vagyunk rá, hogy kandallókályháink tűzterei a fejlesztőcsapatunk munkájának köszönhetően teljesítik a DIN-Plus tanúsítási program követelményeit.

 
 
Formatervezés

A tűz melege és ereje ősidők óta mágikus hatással van az emberre. Célunk, hogy ezt az eredeti tűzélményt megszelídített formában – a kandallókályháink révén – az otthonok négy fala közé varázsoljuk.

A Fireplace tervezőmérnökei sokéves szakmai tapasztalattal a hátuk mögött évről évre új modelleket fejlesztenek, hogy partnereink minél többféle, esztétikus megjelenésű, a legmodernebb technikai színvonalon és megbízhatóan működő termék közül választhassanak.

A fejlesztők fejében megszülető kreatív ötleteket előbb a legmodernebb számítógépes alkalmazásokkal valósághűen ábrázoljuk, majd kiváló minőségű alapanyagokkal, számítógép vezérelte gyártósoron - lézervágás kínálta precizitással - állítjuk elő. A termékek összeszerelésénél is elengedhetetlen a pontosság. Mindezek biztosítják a Fireplace kandallókályhák kiváló minőségét.

Gyártás és technológia
News image

A gyártó üzem eredményes működését a kiváló műszaki háttér, a legmodernebb technikai megoldások alkalmazása és a hozzáértő szakemberek csapata biztosítja.

A Firepalce technikai felszereltsége a max. 20 mm vastagságú szerkezeti acéllemezek vágását és megmunkálását, az alkatrészek pontos hegesztését, az acélfelületek tisztítását, festését és szárítását, valamint az így elkészült darabok szerelését és a minőségellenőrzést teszi lehetővé.

 

Tervezés

A gépészeti-tüzeléstechnikai tervezés 3 db AutoCAD 2007 síkbeli és 4 db Solidworks Office Premium 2013 térbeli integrált tervezőrendszer segítségével történik. A tárolt rajzok az üzemi hálózat bármely pontján elérhetőek az Autodesk Volo View Express és a Solidworks eDrawings 2010 programok segítségével.

Felületkezelő berendezések

1,5 x 1,5 x 2 m munkaterű STEM szemcseszóró 3 szórókerékkel, 2 db 3x3 m alapterületű szemcseszóró kabin a kézi szóráshoz, 2 db festőfal (1,5 x 2 m felülettel) 1 db szárítókamra (6 x 5 x 3 m), 1 db szárítókamra (10 x 3,5 x 3 m munkatérrel) komplett levegőelszívással, tisztítóberendezéssel.

A hidegalakítási folyamat gépparkja

3 db TRUMPF TRUMATIC L 3030 lézervágógép (3200 W lézerteljesítménnyel, 3000 x 1500 x 115 mm munkatérrel, 20 mm vastagságú szerkezeti acél, 12 mm vastagságú nemesacél, 6 mm alumínium lemezek nagypontosságú vágására). Hidraulikus prés 250 Mp, 2 db lemezvágó olló, 3 db lemezhengerlő, 2 db hidraulikus hajlítógép, 1 db TRUMPF TRUMABEND V 80 élhajlítógép, 1 db TRUMPF TRUMABEND V 130 élhajlítógép NC vezérléssel, 2 db excenterprés és a szükséges szerszámok.

Lézervágás    -    www.minosegilezervagas.hu

A hegesztőműhely

20 munkaállomás védőgázas hálózattal és állítható, ill. fix munkapadokkal. Kb. 20 hegesztőkészülék az egyes darabok összeállításához. 1 db hegesztőrobot.

Szerelés

Összesen kb. 100 m görgősor, 2 db állítható és 10 db fix munkapad.

Paternoszter-anyagpolcok, mobil kezelőpultok, elektromos és pneumatikus szerelőkészülékek.

Anyagmozgatás

A cég anyagmozgató rendszere görgős szállítókból, darukból, villás targoncákból és kézi anyagmozgató berendezésekből áll.

Laboratórium

A laboratóriumban az EN ISO 13240 szilárd tüzelőanyag fűtésű helyiségfűtő berendezések típusvizsgálatára vonatkozó nemzetközi alapszabványban közétett ideális körülmények megteremtése és a tüzeléstechnikai paraméterek alapos, szakszerű beállítása mellett zajlanak a fejlesztés jóságát igazoló és ellenőrző vizsgálatok különös tekintettel a teljesítőképességre, hatásfokra és a kibocsátásra.

 

Technológia

Kihívások, lehetőségek, megfelelés

Az embereknek határozott elképzelése van arról, hogy milyen környezetre vágynak maguk körül, hogy milyen legyen a lakásuk – így arról is van elképzelésük, hogy milyen kandallókályhát szeretnének otthonukban.

A határozott elképzelések azonban nagyon sokfélék – akár a formák, a külső jegyek, akár a kandallókályhák működését tekintve. Az elvárások, a divatok, az irányzatok időről időre változnak, a Fireplace Kft. széles termékkínálatot biztosít vevőinek, partnereinek. Saját gyártó üzemünk szakmai és technológiai felkészültsége révén arra is teljes mértékben felkészültünk, hogy egyedi álmokat is valóra váltsunk. Legnagyobb előnyünk, hogy a saját fejlesztés és gyártás révén gyorsan és rugalmasan tudunk a vevői igényekre reagálni.

Az automata lézervágó technológia alkalmazásával nagy pontosság (precizitás és finomság) érhető el a lemezmegmunkálás terén – a formageometriai lehetőségek száma is csaknem korlátlan. A számítógéppel vezérelt géppark nagy darabszámok mellett is egyenletesen magas termékminőséget biztosít.

Időről időre szabad lézervágó kapacitással rendelkezünk, így örömmel várjuk megrendelésüket. Ne késlekedjen, vegye fel cégünkkel a kapcsolatot! Bővebb információ: www.minosegilezervagas.hu

A Fireplace megbízható minőségében bízva 2 év garanciát biztosít termékeire.*

Lorem ipsum...

A Fire Plus rendszer
News image

A Fireplace Fire Plus-rendszere biztosítja a keletkező füstgázok optimális égését alacsony károsanyag-kibocsátás mellett. A kandallókályha hatékony hőcserélőrendszerrel kombinálva magas hatásfokot eredményez.

Miután az első adag begyújtáshoz használt fa parázsig leégett, ráhelyezzük a kandallókályha teljesítményének megfelelő mennyiségű tüzelőanyagot, és megvárjuk, amíg az begyullad. Ez az égési folyamat első szakasza, azaz a „magas lángok” időszaka, amikor a tüzelőanyagból kilépő gázok elégnek.

Az égési folyamat második szakaszában csökken a lángok mérete. Ilyenkor ég el a maradék (elemi) szén. A tűztérben ilyenkor világos a parázs, és igen kicsik a lángok.

Alacsony károsanyag-kibocsátással és nagy hatásfokkal járó égés csak akkor érhető el, ha az égéshez szükséges levegőmennyiség az összes égési szakaszban a megfelelő helyen áll rendelkezésre. Az égéshez szükséges levegővel kevert gázoknak a tűztérben való hosszú tartózkodási ideje, és maga a forró tűztér is kedvezően befolyásolja az égést.

Ez a hatékony tüzeléstechnikai mód a Fireplace Fire Plus-rendszerével érhető el. A tűztér aljából a rostélyon át beáramló primer levegőt a szekunder levegő („üvegöblítő” levegő) és a tűztér különböző magasságaiban kialakított réseken át belépő tercier levegő egészíti ki.

A fa, fabrikett, és a barnaszénbrikett nagy lánggal égő tüzelőanyagok. A lángtartományban és később a parázs feletti tartományban a szekunder- és tercier levegőt úgy vezeti be a rendszer a tűztérbe, hogy a gáz és az égéshez szükséges levegő keveréke, valamint a gázok tűztérben való hosszú idejű tartózkodása alapján tökéletes égést eredményezzen. A tűztér jó minőségű burkolata gondoskodik a magas hőmérsékletről, ami fokozza az égés hatásfokát.

Ezután a fűtőgázok a kályha felső részében – egy vagy több terelő rendszeren keresztül – a hőcserélőbe kerülnek, amely rendszerint egy csőrendszerből áll. A fűtőgázok itt újra hőt adnak le.

A füstgáz ezután a füstgázcsonkon keresztül elhagyja a kandallókályhát, és a csatlakozóidomon keresztül a kéménybe kerül. A füstgáz a készülék típusától, a csatlakozóidom hosszától és a csatlakoztatás módjától függően kb. 230-300 fokosan lép be a kéménybe. A fennmaradó energiamennyiség biztosítja a kéményben, a „kályha motorjában”, a szükséges szállító nyomást.

 
A kandallókályhákról

Definíció

A kandallókályha – mint a neve is mutatja – a kandalló és kályha tulajdonságait ötvöző készülék. Az acéllemezkályhák Skandináviából származnak. Gazdaságos és környezetkímélő alternatív fűtési lehetőséget kínálnak.

A legtöbb kandallókályha három egymás felett elhelyezkedő részből áll. Középen található a tűztér, amelyet belülről legtöbbször samott vagy vermikulit téglákkal bélelnek ki. Felette általában melegítő polc, alatta pedig fa vagy brikett tároló található.

Mire alkalmas egy kandallókályha?

A kandallókályha csak egy helyiség fűtésére szolgál.

A Fireplace kandallókályhák fűtési teljesítménye 5-9 kW.

A kandallókályhák nem csak meleget adnak, hanem – a látható tűz miatt – hozzájárulnak a lakás meghitt hangulatához is.

A konvekciós teret a tűztérköpeny külseje és a burkolat belső felülete határozza meg. A kályha alsó részén hideg a levegő, a tűztér felső részénél pedig meleg, ennek a hőmérséklet különbségnek a hatására lentről felfelé megindul egy gravitációs ún. konvekciós áramlás, erre értjük, hogy a szoba levegőjét az alsó konvekciós nyitásokon a kályha „beszívja” a konvekciós térbe, majd felmelegíti és a kályha felső részén lévő kimenő konvekciós nyitásokon keresztül továbbadja a szobakörnyezetnek.

A hatásfok azt mutatja meg, hogy a felhasznált energia hány százaléka jut fűtéshőként a helyiségbe. A kandallókályhák hatásfoka ( > 70%) magasabb, mint a kandallóké. Nyílt tűzterek (kandallók) esetében több hő távozik a kéményen keresztül.

A tűztér kialakítása

Mivel a kandallókályhák tűzterét legtöbbször samott téglákkal vagy vermikulit lapokkal bélelik ki, így a kályha bizonyos hőtároló képességgel is rendelkezik. A hőtároló képesség egyébként a könnyű acéllemez-felépítés miatt csekély lenne, mert a kályha a begyújtás után hamar leadja a hőt, és a tűz kioltása után hamar ki is hűl.

A Fireplace úgy oldja meg ezt a problémát, hogy a legtöbb kandallókályhája esetében speciális hőtároló burkolatot – kiváló minőségű kályhakerámiát vagy zsírkövet – alkalmaz. Ez a burkolat 12 óráig képes a hőt tárolni és leadni.

A jó kandallókályhák zárt ajtók esetén kb. 10 óráig képesek tartani a parazsat. Nyitott ajtós üzemeltetés esetén azonban elég gyakran kell rakni a tűzre.

Tartozékok

A kályhákat tűzálló üvegajtókkal szereljük fel, hogy nagy hatásfok mellett a lángoló tűz látványáról se kelljen lemondania.

Az összes Fireplace-kandallókályhát olyan rostéllyal szerelték fel, amely lehetővé teszi a fa, barnaszén- és fabrikettek elégetését.

Az összes Fireplace-kandallókályha fel van szerelve hamugyűjtő fiókkal, amely különösen a brikettek égetése során jelent kényelmes megoldást, hiszen ilyenkor különösen sok hamu keletkezik, a fiókot ajánlott naponta üríteni.

Ügyelni kell arra, hogy a gyártó mely tüzelőanyagok elégetését engedélyezi az egyes kandallókályhák esetében. Vannak ugyanis kizárólag fatüzelésű kandallókályhák, amelyek nem alkalmasak más tüzelőanyag elégetésére.

Biztonság

A kandallókályha elhelyezésekor be kell tartani az éghető anyagoktól, bútoroktól és textíliáktól előírt biztonsági távolságot, amely kályhatípusonként más-más lehet. Mindig ügyeljen a típustáblán megadott biztonsági távolságra!

A kályhák nem állhatnak fa-, szőnyeg- vagy műanyagpadlón. Ezért legjobb, ha kerámia járólapra vagy üveg-/fém alátétlemezre helyezik. Erre a kandallókályha úgy kerüljön, hogy a tűztér előtt 50 cm és mindkét oldalán 20-20 cm maradjon szabadon.

A kandallókályhákra több DIN szabvány vonatkozik (DIN18 896:2005-06, DIN EN 13240). A szabványok rögzítik a biztonsági követelményeket.

Felépítések

A DIN kétféle felépítésű kandallókályhát különböztet meg. A 2-es típusú konstrukciós modellek zárt és nyitott ajtókkal egyaránt működtethetők, és mindegyik kályhának saját kéményre van szüksége.

Az 1-es típusú konstrukciós modellek csak zárt ajtókkal fűthetők. Az ajtók csak a kezeléshez nyithatók ki. Az ilyen típusú kandallókályhákból három darab is beköthető egy kéménybe. Az összes Fireplace kandallókályha 1-es típusú konstrukciós modell!

Felállítás régi épületben

A kandallókályhák kiválóan alkalmasak a régi épületekben történő felállításra, mivel kompletten kerülnek kiszállításra, és már csak a csatlakoztatást kell elvégezni.

Aránylag csekély súlyuk miatt statikai problémákkal sem kell számolni.

Az illetékes kéményseprőt azonban feltétlenül meg kell kérdezni, hogy a kémény alkalmas-e a kandallókályha működtetésére. Mivel a kémény a kandallókályha motorja, ezért a sok éve nem használt kéményeket az üzembe helyezés előtt át kell vizsgáltatni, és szükség esetén rendbe kell hozatni.

Építészeti rendelkezések

Kandallókályha elhelyezése előtt minden esetben feltétlenül meg kell kérdezni az illetékes kéményseprőt. Egyes németországi régiókban a tűzhelyek működtetése engedélyköteles.

Infobox is very easy to customize because, well, it's your code
Térképes kereső
Betöltés