Header image
Siker a Magyar Formatervezési Díj pályázatán

A Fireplace Kft. RÓMA elnevezésű kandallókályhája a 2014. évi Magyar Formatervezési Díj pályázatának, termék kategóriájában elnyerte a Hipavilon Magyar Szellemi Tulajdon Ügynökség különdíját. ​ Az alkotói oklevelet és a különdíjat Fülöp Sarolta, a Fireplace Kft. ügyvezetője és Bényei László tervezőmérnök vette át a Design Management Díj és Magyar Formatervezési Díj ünnepélyes díjátadó gáláján. A díj átadására a Design Hét Budapest rendezvénysorozat keretén belül került sor, melynek kiállításán a Fireplace új fejlesztésű RÓMA kandallókályhája is megtekinthető. A Design Hét kiállításának a budapesti Iparművészeti Múzeum földszinti galériája ad otthont október 7. és november 2. között. „A Fireplace Kft. újdonságának, a RÓMA elnevezésű, forgatható kandallókályha fejlesztésének célja a mai trendeknek megfelelő, modern lakókörnyezet formakultúrájába jól illeszkedő, innovatív „bútordarab” tervezése volt.” – Bényei László, tervezőmérnök.

A Fireplace Kft. RÓMA elnevezésű kandallókályhája a 2014. évi Magyar Formatervezési Díj pályázatának, termék kategóriájában elnyerte a Hipavilon Magyar Szellemi Tulajdon Ügynökség különdíját.

Az alkotói oklevelet és a különdíjat Fülöp Sarolta, a Fireplace Kft. ügyvezetője és Bényei László tervezőmérnök vette át a Design Management Díj és Magyar Formatervezési Díj ünnepélyes díjátadó gáláján. A díj átadására a Design Hét Budapest rendezvénysorozat keretén belül került sor, melynek kiállításán a Fireplace új fejlesztésű RÓMA kandallókályhája is megtekinthető. A Design Hét kiállításának a budapesti Iparművészeti Múzeum földszinti galériája ad otthont október 7. és november 2. között.
 

„A Fireplace Kft. újdonságának, a RÓMA elnevezésű, forgatható kandallókályha fejlesztésének célja a mai trendeknek megfelelő, modern lakókörnyezet formakultúrájába jól illeszkedő, innovatív „bútordarab” tervezése volt.” – Bényei László, tervezőmérnök.
 

A Fireplace Kft. mindig nagy hangsúlyt fektet a kandallókályhák felhasználó-, és környezetbarát kialakítására. Abból a gondolatból született meg a koncepció, mely szerint a „RÓMA” legyen saját tengelye körül forgatható, hogy a lakótér különböző pontjaiból is lehessen élvezni a tűz látványát. Ennek értelmében kifejlesztésre került egy beépített forgatható talapzat és egy forgatható füstcsőcsonk. Ezek segítségével a felhasználó a kandallókályhát akár fűtés közben is mindkét irányba elforgathatja 45° fokkal, így a lakótér bármelyik részéből kedvére élvezheti a tűz látványát. A kandallókályha elforgatása a lábpedál lenyomásával lehetséges, 10° fokonként pedig reteszelt álláshelyzetekben is rögzíthető.
 

A RÓMA kandallókályha – a megszokott sík üveges és szögletes kialakítású konstrukciókkal ellentétben – a piacon egyedülálló, elliptikus formájú, tartós égésű kandallókályha.

(A Fireplace Kft. termékei maximálisan megfelelnek a mindenkori környezetvédelmi előírásoknak. A Fireplace RÓMA kandallókályha teljesíti a 2015. évtől életbe lépő EN 13240 tüzelőberendezésekre vonatkozó szabvány „Stufe-2” szigorított fokozatát is.)
 

Az új fejlesztésű RÓMA modell külső burkolatát tekintve változatos, hiszen kerámia és zsírkő burkolatokkal is választható.

 
 
   
 
Siker a Magyar Formatervezési Díj pályázatán
Infobox is very easy to customize because, well, it's your code
Térképes kereső
Betöltés